Hem Presentation Banan Bra att veta Anmälan Deltagare Historia Bilder Kontakt

Everyman's road
Leads to VasaTrampet

Start 2006

Reportage

Vasatrampet 18 augusti 2007, Peter och Peter, Säter


Vi var ett gäng på 6 pers från Säter som skulle åka till Mora och åka Vasatrampet. Var och en lastade sina cyklar, och vi möttes vid Statoil. Sedan satte vi kurs mot Mora och var framme ca: 08.00 med ett strålande väder. Väl där så hämtade vi våra nummerlappar och minglade bland de andra deltagarna.

När vi hade bestämt oss att vi skulle stå i första gruppen, så fick vi lite bråttom att byta om och göra cyklarna klara för dagens strapatser. Som vanligt blev man lite nervös men man var inte ensam, det sprangs mellan startledet och buskarna intill.

Startskottet gick och farten blev som vanligt hög, direkt från start. Man var tvungen att bestämma sig om man skulle vara i täten eller bilda en andra grupp. Vi valde det första alternativet, det fick bära eller brista. Efter ca 25 km sprack det berömda repet, och det bildades en andra grupp. Vi hamnade tyvärr i den andra gruppen trots en heroisk insats. Men det gick inte sakta där heller.

Eftersom vi jagade en bra tid så fanns det ej utrymme för några stopp efter vägen, så vi hade bullat upp med vätska och käk. Det flöt på med ett väldigt bra samarbete och milen averkades i ett rasande tempo. Några släppte och några inhämtades från tätgruppen.

De sista 5 km ökades farten markant, alla ville vara längst fram för att bevaka sin plats inför spurten. Målet passerades och den sedvanliga priscermonin tog vid. Med allt från fristarter till duschmunstycken.

Efter duschen och när vi räknat in alla, så for vi iväg och fick en kanonmiddag där alla blev bjudna av arrangören. (Kanontillställning)Klick för större bild
DU kan skicka in en egen report och bilder från VasaTrampet 2019

Material ska skickas till info@vasatrampet.se senast 30 oktober 2019.
Vasatrampet
Copyright © 1995-2020 // Garry Jones, Vasatrampet // 0250-16742 //
info@vasatrampet.se